Úvod Společnost za lepší využití horských kol WEBaction


31.12.2002
Výroční zpráva výboru Společnosti za lepší využití horských kol


Končí 5. rok oficiálních brodařských akcí a musíme si nepokrytecky přiznat, že rok velmi zdařilý. Zkusme si v krátkosti připomenout důležitá fakta.

První událostí byla premiéra tzv. imaginárních brodů (18.5.) a ta přinesla nadočekávání silný ohlas: Bobo žil v domnění, že zprávu odeslal některý z mých kolegů; Romana K. chvilku nevěděla, jak rodině vysvětlit, že na ty tetiny narozeniny (z kterých se pracně vymluvila) teda může, Březoň měl za to, že jsme se proti němu spikli a že kromě něj to věděli všichni (když jsem mu řekl, že byl na tom stejně jak ostatní zdálo se mu nespravedlivé, že přece ti, kteří byli ve zprávě uvedeni to museli poznat hned, že je to fingované); Míša trošku zuřila, protože na akci pozvala dalších x-lidí; Bleri už od posledního odstavce (kde se objevil chybou vydavatele Petr Strejček) věděl jasně, že je to blbost…atd. Nicméně vzhledem k průzkumu veřejného mínění a z něho vyplývajícího ohrožení seriózního jména našeho výboru musíme s politováním prohlásit, že šlo zároveň i o derniéru a že podobným mystifikacím se výbor pro příště bude vyhýbat.

Druhá akce (25.května proběhlý 5.ročník v údolí Rokytné) byla charakteristická pokračující diferenciací mezi náročnými jezdci a pohodáři, tj. mezi ředitelem výletu a zbytkem peletonu. Jelikož si výbor nechce do budoucna zavřít dveře před širokou veřejností, dochází k novému zadání pro masové výlety a to tak, aby byla k dispozici alternativa orientovaná na uspokojení potřeb této cílové skupiny.

Třetím kouskem byly noční brody a tato kratochvíle, před rokem ještě nejistě se třesoucí, zmítaná obavami a bojující o holou existenci si letos vybudovala silnou pozici a je na nejlepší cestě pevně zakotvit v našem kalendáři. Posuďte sami pár čísel - 100%-tní nárůst v účasti a dokonce 400%-tní zvýšení počtu dojetých do cíle po vlastní ose. Ukázalo se, že se opravdu vyplatí při tomto typu akcí vyčkat na příznivé klimatické podmínky a to i za cenu mnoha odkladů.

Bylo by však nespravedlivé vychvalovat pouze uplynulých 12 měsíců, celé období od letopočtu 1998 je možno prohlásit za kolosálně úspěšné - v podstatě se jednalo o nepřetržitou řadu sukcesů. Vzhledem k historickému zvyku v našem státě hodnotit 5-ti letá údobí mi dovolte shrnout, co se nám podařilo. A je to bilancování velice příjemné, protože jsme toho dokázali nemálo. Nechme nejprve promluvit statistické údaje: uspořádali jsme celkem 10 výjezdů s dosaženou účastí 81 člověkoakcí a poměrně značnou fluktuací - na brodech se už vystřídalo 41 různých lidí. Ale tyto data nezachycují atmosféru výletů a tak by bylo dobré se zmínit kupř. o tom, že Mouťa prasknul dva rámy, Bobo měnil vodou zničené středy, Březík ráfek zadního kola, Bleri s Martinem ulomili přehazovačku, Náčelník sedlovku, Smrčka zničil helmu, Lev přišel o kšilt, Dan přerval řetěz a Vladoš prorazil plášť a že roztrhlých dresů a krvácejících odřenin bylo nepočítaně.

Dost však vzpomínání na šerý dávnověk, neboť rok 2003 ťuká na dveře. Co vás zajímá jsou samozřejmě akce připravované širším (zejména v pase) výborem. Ukojím tedy vaši zvědavost - vězte, že oficiálně plánuje „Společnost za lepší využití horských kol“ pořádat dvě brodivé akce a to jednu denní (24.5.2003) a jednu noční (v létě), přičemž pro tu májovou se zatím předběžně uvažuje alternativně s Jihlavkou/Oslavou (v tomto případě je nutno průzkumem ověřit ústní doporučení známých) nebo s Bystřičkou/Loučkou/Libochovkou (modifikace básněmi oslavovaného 4.25 ročníku) a pro tmavou variantu by připadal v úvahu Bílý potok či Chvojnice (dle stavu vody). Některé odvážnější projekty byly dočasně odloženy, např. na realizaci myšlenky překonat Dunaj v deltě ještě není veřejnost plně připravena.

Máme se tedy na co těšit. Pro úplnost doplňme i některé suchozemské záležitosti, které jsou ve výhledu pro příští údobí. Po několika sněžných tripech (zejména v okolí V.Bítýšky, první ještě v tomto týdnu) budou následovat výjezdy k Havlbrodu (bydliště Janičky V.), k Jihlavě, k Mokré Hoře (třešňový okruh po stopách partyzánské roty gen.Luži - tentokráte proti směru hodinových ručiček), k Telči, na Lanškrounsko a do Koryčan tak, abychom pokryli oblasti, kde je dnes na mapě pouze nápis „Hin sum leones“.

Doufejme, že nám bude přát zdraví a že budeme mít i nadále podporu v rodinném zázemí (zejména co se opušťáků týče) tak, abychom tyto směle vytýčené cíle naplnili. Příjemné sváteční dny vám všem přeje a vaši aktivní účast očekává
za Výjimečný výbor
podpis vlastní nečitelnou rukou


-mou-





 
Login >>



HOME  |  © WEBaction 2004