Úvod Společnost za lepší využití horských kol WEBaction


20.11.2009
Plastic people of Brno (L&M po plastice křížového vazu)


A je to tady – přinášíme dlouho očekávané zprávy o stavu našich pacientů.
Mouťa (projektant, žije s rodinou, stolice pravidelná bez patologické příměsi, barva v normě):
artroscopia genus l.sin – substitutio LCA tend.m.semitendinosus quadrupl. ZUM: šroub Milagro, fréza shaverová. Poop. průběh bez komplikací, hojí se p.p., pac. rhb zvládá, chůze o berlích bez došlapu na LDK, propuštěn domů. 1.Ko – punkce 65ml sang.sekrece, 2.Ko – punkce 20ml, dop.ledovat, za dva dny norm.hygiena.
Lev: rámcově obdobný popis, jen T -13dní, takže už s došlapem na PDK a ohyb 5-35stupňů.
Zkrátka a dobře - jde to zatím jakž takž, Lev je napřed a těší se, až bude moct jako první na rotoped.

Ano, rotoped. Ten, o němž Mouťa kdysi prohlásil, že by ho použil snad jen během zákazu vycházení při výjimečném stavu vyhlášeném prezidentem republiky. Ale „přišla bída na kozáka“ a nezbývá než kousnout do kyselého jablka. Nebojte, rozhodně nechceme po ctěném p.t. obecenstvu, aby se pokusilo představit si Lva či Mouťu, jak (seda na stacionárním kole) tupě šlape do rytmu z walkmana proudící písničky skupiny ABBA.

Systematický Lev nastudoval vše, co je o rotopedu známo. Dozvěděl se mj., že jde o stacionární stroj podobný bicyklu. Že se první objevil už koncem 19.století. Z časopisu VELO zjistil poslední trendy – počítačem řízené interaktivní multikino promítající na obří plátno záběry z maratónu Král Šumavy podle toho, jak se šlape (zatím bez nasazení karbonu). Koukl na výpis z bankovního konta a chvíli počítal. Nevyšlo to a tak alespoň připevnil na řidítka automapu Francie a setřídil svůj soukromý archiv videokazet z TdF.

Mouťa, který znal rotoped hlavně ze scénky z Manéže B.Polívky (v hl.roli Šíp), koukat na stav konta nemusel. Věděl, že pro zpříjemnění tortury rotopedání musí stačit zelený krepový papír, papundekl, vodovky, nůžky a potomstvo. A ALPA, kterou se budou muset děcka pořádně namazat, protože běhat s maketou stromku a střídavě ji vztyčoval a klopit (aby nedošlo k couvacímu efektu) je velmi náročné nejen na koordinaci, ale hlavně na fyzičku.

Nebyli by to však chlapi ze Szlvhk, aby se spokojili s takovým málem. A tak se plánují další akce. V lednu půjde o společný výjezd rotopedů s výhledem na údolí Svratky (organizačně se dotahuje, jak přemístit Lvův stroj na Mouťovu terasu). A v přípravné fázi jsou i 1.rotopedové „Brody v okolí Brna“ – bazén s protiproudem je již zamluven, dořešuje se ještě nízká rychlost jeho napouštění/vypouštění.

Zkrátka a dobře, „naši“ jsou v dobrém rozpoložení mysli a dívají se do budoucna s optimizmem. A společným hrdlem volají „Kolu zdar a rotopedu zvlášť“.





 
Login >>



HOME  |  © WEBaction 2004