Úvod Společnost za lepší využití horských kol WEBaction


18.04.2006
Mouťova 10-ti kilová redukční dieta


Jak se tak termín letošních brodů blíží, množí se dotazy typu "jak zhubnout, abych nevypadala v obtažených cykloelasťákách moc tlustá". Má prostá rada "vyválej se v korytě prvního řečiště, kterým budeme projíždět a bláto už milostivě nějaký ten drobný nedostatek překryje" je většinou odmítána jako nevědecká a povrchní. A protože mi na mínění mých čtenářů opravdu záleží, rozhodl jsem se vybavit je návodem o něco komplikovanějším.

Mouťova 10-ti kilová redukční dieta
Souhlasně s doporučením konkurenčních zdrojů, i má metoda je založená na postupném odbourávání - proto je rozložena do tří fází. Důležitou roli však hraje trpělivost a vůle. Pozor! Tato kůra je zatím ověřena pouze na jedné osobě a proto hledám dobrovolníky pro její potvrzení větším vzorkem populace. Přihlášky se nestyďte zaslat obratem na adresu uvedenou v záhlaví.

počáteční váha: 106kg

1.fáze
23.2. - 27.2. chřipka, antibiotika (název léčiva prozradím za úplatu), vysoké horečky, pocení (za jedinou noc jsem "spotil" 4kg), minimální příjem stravy (manželka na chalupě a tak nikdo nevařil)

2.fáze
postupné nabírání sil (a kilogramů, tj. na 102) před závěrečným útokem na nadváhu /dle hesla "nalákat je a pak podřezat jako moráky"/

3.fáze
10.4. - do oběda nalačno (vyšetření krve), jinak normální režim
11.4. - tekutá strava (ráno 0.5l mlíka, v poledne 150ml vepř.bujón a jedno pivo, přes den nějakej čaj, večer kuřecí vývar)
12.4. - nemocniční čaj, 4litry nějakého francouzského projímadla, od druhého to vytýkalo 1:1 jedné tak, jak vtýkalo
13.4. - od půlnoci i bez tekutin, večer doma polívka a trochu kuřecích prsíček

konečná váha: 96kg

Poznámka 1: Uvedené dávky jsou platné pro průměrného stokilového Středoevropana, osoby s nižší/vyšší startovní váhou musí dávkování příslušně uzpůsobit.
Poznámka 2: Nutno dodržet fázování, z čehož pro termín brodů (3.6.) vychází okamžité zahájení hubnutí!počáteční váha: 98kg

4.fáze
2.5. - 9.5., pobyt v nemocnici (operace hemoroidů), prodloužená obdoba 3.fáze včetně totálního vyčištění organismu

5.fáze
10.5. - 14.5., domácí ošetřování, bezezbytková dieta, od poloviny horečky (rekord 15.5. – 39,3stC). Malá ukázka situace z 13.5.: ....... zaslzené oči bloudí po displeji teploměru, suché rty šeptají říkanku: „Třicetosum celých osum, polib prdel kosum.“ Rozhořčený mozek se vzteká a blouzní – to je opravdu jen teploměr? Nemá žádnou jinou funkci? To bylo furt keců, že 21.století bude stoletím vědy, že bude v každém domě ve sklepě vedle kotle pomrkávat klimatizovaná skříň serveru a že jeho vlny se signály zaplní celou budovu a že tímpádem bude každý přístroj umět všechno ... A jak to dopadlo? Vždyť z tohohle pitomýho teploměru si ani nemůžu zatelefonovat!...........

6.fáze
15.5. - 21.5., pobyt v nemocnici (absces=zánět v operované ráně), zpočátku tekutá strava, od poloviny postupně strava kašovitá (v pátek na oběd rýžový nákyp), ke konci dieta č.5.

konečná váha: 90kg

Poznámka: Ačkoliv prokazatelně došlo k zásadnímu snížení hmotnosti, nelze nezmínit jisté vedlejší subjektivní negativní jevy:
1) Objekt si nesedne (o nějaké jízdě na kole nemůže být v nejbližší době ani řeč). Důsledek – brodů 3.6. se nezúčastní. Přesto doufá, že dětské brody 10.6. stihne.
2) Úbytek váhy znamenal i značný úbytek svalové hmoty. Důsledek – je slabej jak moucha.
3) Kůra je poměrně dlouhá, znamená tímpádem i jistou ztrátu finanční (rozdíl mezi mzdou a nemocenskou).
4) Z psychologického hlediska by bylo lepší provést hubnutí v zimním období, kterého není tak líto jako voňavého jara.
5) Druhá etapa je poměrně bolestivá i pro osoby se sníženým prahem citlivosti.





 
Login >>



HOME  |  © WEBaction 2004