Úvod Společnost za lepší využití horských kol WEBaction


13.01.2007
"Zimní" babská trasa ještě stále bez bab


Letošní zimu mírně zdecimovaný výkonný výbor spolku Za lepší využití horských kol (čerstvomanželské povinnosti, natažený úpon svalu nad kolenem /ten Tygra diskvalifikoval i z níže popisovaných radovánek/ a měsíční služebka v zahraničí a šňůrka v prdeli značně poznamenaly četnost vyjížděk) se poprvé letos sešel, aby se oddal obřadu zvanému "výlet na jízdním kole". Dovolte nám prosím podat stručné zpravodajství z této akce.

Po teplé noci (7stC) přišel podmračený den. Vlahý vánek čechral Mouťovu větrovku a Bleriho goratexku a smysly obou borců byly zmatené, protože zatímco bezlisté hvozdy v nich vzbuzovaly dojem podzimu, hliněná vůně vnikající do jejich námahou rozšířených nozder měla jasně předjarní náboj. Bleri si zapomněl brýle, ale protože vzduch měl asi 13stC, neplakal tolik jako jiné roky v půlce ledna. Dlouho se spolu neviděli a tak se hodně klábosilo, což v kombinaci se slabší kondičkou vedlo k velmi nízké cestovní rychlosti - bylo to někde na pomezí sportovní a společenské akce.

Trasu samotnou mají hodně najetou a tak si všímali hlavně rozdílů vůči minulosti - na hřebeni za Babou pokukovali po stavbě jinačovického golfu, ve sjezdu ke Kuřimi Mouťa poprvé zaregistroval obelisk zasvětcený TGM, ale nejvýznamnější progres dosáhla nová satelitní městečka. Ať už na jižním a východním okraji Kuřimi, v Podlesí (Vranov to teprve čeká) či v Babicích a Bílovicích - tam všude nadšení budovatelé rodinných hnízdeček "pokryli polnosti pálenejma taškama". Asi se s tím nedá nic dělat, doufejme, že alespoň ty lesy chvilku vydržej.

Ale zpět k našemu duu - vydrápali se po značce na Babí lom a slítli do Vranova (Mouťa málem doslova a dopísmene - nějak se mu to na jaře vždycky podaří pustit víc než je zdrávo), kde poobědvali. Single track do Adamova je již tradičně mlsůtka z nejvybranějších, Mouťovi to tentokrát v prostřední pasáži sklouzlo s pěšinky a tak asi na desetimetrovém úseku svíral hýžďové svalstvo. Pak měl "pro změnu" defekt zadní duše. A ještě že se nenechal vyhecovat k jumpu přes stromek, ke kterému ho trošku nezodpovědně vyzýval Bleri - doskok byl totiž na druhou větev a tím to bylo tak 50 na 50, že s sebou flákne do skalek, což se mu nějak nechtělo.

V Babicích si opět zabrblali, že platí vysokou daň za nostalgii, s kterou dodržují trasu okruhu, neboť se v tom místě ztrácí hodně výškových metrů po asfaltu a už pomilionté se domlouvali, že to příště vezmou jinudy. Ale přesto je pravděpodobnost dodržení trasy v budoucnu tak vysoká, že na to žádná sázková kancelář ani nevypisuje kurs sázky (alespoň co je výboru známo - nebo jste si toho snad někde všimli?). Nad Bílovicemi došlo konečně k rituálnímu klacíkování, neboť tamní jíl prostě po dobrém dolů nešel. Nejistě probloudili výstavbou severně od Bílovic, lízli okraj Soběšic (na koňské stezce se málem sklopil Mouťa, ale ten den mu to prostě nebylo přáno a ať dělal co dělal, rozplácnout se nedokázal) a sfukli do Zamilce. Tam si plácli, že jako dobrý (Bleri spěchal na čaj o páté) a rozdělili se.

PS: Foťák měli u sebe tentokrát oba aktéři a tak odpadlo ono nešikovné předávání aparátu. Nicméně výsledek je ten, že fotky zatím nejsou a výbor odhaduje, že ještě dlouho nebudou.

PPS: Článek zmiňuje, že "se hodně klábosilo". Jelikož je okruh krátký, tak se na všechna témata ani nedostalo. Např. se vůbec nemluvilo o odvážném Mouťově projektu na "Podpůrný program pro blahopřání k vánočním svátkům"! Že vás to zajímá? Tak dobře, ale jenom stručně. A musíte si přikrýt nohy peřinkami a přestat se "šušnit". Můžu? Dobrá. To máte tak: Mouťa strávil tyto vánoce premiérově jako majitel mobilního aparátu a obdržené esemesky mu začaly splývat jedna v druhou až si povšiml, že všechny zprávy obsahují některá tzv. klíčová slova (kupř. láska, srdce, štěstí, úsměv, pohoda, zdraví, bohatství, pohladit, nezradit, zaručeně, veselý, Vánoce, Nový rok, přeje, stromeček, kapr, dárek, rodina, přátelé, lidi, zabalit, pochopení, smíření, velký,....). Vypsal si je bokem po mluvnických kategoriích a takto vzniklou databázi napojil na generátor náhodných čísel a frázologický slovník. Jako filantrop odmítl myšlenky na zpeněžení takovéhoto prostředku - naopak. Rozhodl se tento nástroj na šíření radosti a dobré pohody po celé planetě (po českě verzi se plánují i sesterské verze v dalších hlavních světových jazycích) poskytnout veřejnosti zdarma. Nyní se ještě dolaďují nějaké detaily, jako logo a název, v principu je však tento shareware hotov. Následuje praktická ukázka, jak vše funguje.

Již premiérové sjetí programu přineslo během několika vteřin první plody:
Smiř se s tím, že nejsi žádný velký dárek. Tvoje rodina, přatelé i lidi kolem tebe už to pochopili. Zabal to a pověs se na velký stromeček.

I druhé "ověřovací" spuštění bylo úspěšné:
Mít zdravé srdce a bohatství neznamená mít lásku a pohodu. Ale ani by-pass a chudoba ti štěstí nezaručí.

A jelikož také třetí výjezd udržoval jistou kvalitu (Kapr se směje, veselé Vánoce přeje. Zazpívej mu koledy, pohlaď ho naposledy - snad Tě nůž nezradí.), prohlásil Mouťa hrubý vývoj SW za ukončený a přihlásil se s ním na INVEX do soutěže o zlatou medaily ministra pro informatiku.

Někteří škorohlídi možná namítnou, že text není žádnej Kajnar, ale co by jste po našem hlupáčkovi, co zná jenom jedničky a nuly taky chtěli! Buďte trpěliví, pokud se vám první výsledek nebude nezamlouvat, žádná tragédie - dejte mu to prostě sjet znova a uvidíte, čeho je schopen!


Fotky  Fotky z akceFotky





 
Login >>



HOME  |  © WEBaction 2004